Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σοσιαλδημοκρατίας εγκώμιον



                                                                   «Ευαγγελισμός»
                                                                                         Κ. Παρθένης



Αποστολή εξετελέσθη. Άξιοι μαθητές σπουδαίων προγόνων. Οι σοσιαλδημοκράτες άνοιγαν πάντα την πόρτα στο φασισμό, όταν έβλεπαν να πλησιάζει η ώρα που τέλειωναν τα αστεία και έπρεπε να διαλέξουν.

Πάντα σοβούσε μια κατακλυσμιαία οικονομική κρίση, είχε προηγηθεί ή ερχόταν μια πτώχευση, εκτελούνταν μια εξοντωτική συνθήκη με δυσβάστακτες πολεμικές επανορθώσεις, η κοινωνία στέναζε και το κύμα των λαϊκών αντιδράσεων φούσκωνε απειλητικά, ο καπιταλισμός βαριανάσαινε στη θέα (ή και μόνο στην ιδέα) των κομμουνιστών που έρχονταν.

Από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης μέχρι την Ελλάδα του μεσοπολέμου βρισκόταν πάντα ο σοσιαλδημοκράτης αρχηγός και το κόμμα του, είτε λεγόταν SPD, είτε Κόμμα Φιλελευθέρων, Δημοκρατική Ένωση κτλ. στα καθ' υμάς, να κάνουν τη βρωμοδουλειά.


Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, βέβαια, αλλά ο καπιταλισμός εδώ και 100 χρόνια δεν έχει - και δεν θα μπορούσε από τη φύση του - προχωρήσει βήμα. Πάντα τα ίδια κόλπα με τους ίδιους συνεργάτες, από τον Μεταξά (της μικρής Ελλάδας) ως τον Χίτλερ (της Deutschland uber alles), που αύριο θα αναλάβουν να σώσουν τη χώρα, αφού απέτυχε να τη σώσει το αστικό πολιτικό σύστημα, που μέχρι χθες τους είχε συνεταίρους.

Πως το έλεγε στις... ανύποπτες εποχές ο πατέρας του παραιτηθέντος μέσω ψήφου εμπιστοσύνης (!) πρωθυπουργού μας; «ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»!

Γεράσιμος Τρύφωνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου