Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ιατρικά ανακοινωθέντα…«There are lots of analogies - having to take the strong medicine that tastes terrible when it goes down and you wish you didn't have to, or the chemotherapy to get rid of the cancer»… 


Η χημειοθεραπεία σε αρρωσταίνει, αλλά πρέπει να την πάρεις για να γίνεις καλά, μας είπε η Hillary Clinton, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα, παίρνοντας το μειλίχιο ύφος του γιατρού που πονάει μαζί μας. Μόνον που η συγκεκριμένη κυρία δεν είναι γιατρός, αλλά υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Και από τέτοιους γιατρούς τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Και τις συνέπειες της συνταγής τις ξέρουμε πια.

Οπότε
μην τσιμπάτε και μην τρομάζετε. Καλύτερα ανατριχιάστε, οργιστείτε, αντισταθείτε!
Άλλωστε ο ψυχολογικός παράγοντας, η διάθεση και η αποφασιστικότητα είναι πολλές φορές ο πιο κρίσιμος και για την… ίαση. Το λένε και οι γιατροί – οι κανονικοί.


Και για να μην ξεχνιόμαστε
  
Μερικές “συνταγές” που πλήρωσαν πολύ ακριβά και με πολύ αίμα οι λαοί«Αν το ένα χέρι σου έχει πάθει γάγγραινα, δεν πρέπει να το κόψεις;»
Augusto Pinochet, Χιλή

 

«Όταν το κοινωνικό σώμα μιας χώρας έχει μολυνθεί από μια ασθένεια που διαβρώνει τα σπλάχνα της,
σχηματίζονται αντισώματα. ( … Αν η κυβέρνηση … αφανίσει τους αντάρτες οι παρενέργειες των αντισωμάτων θα εξαφανιστούν … ). Πρόκειται για μια φυσική αντίδραση σε ένα άρρωστο σώμα».
Cesar Augusto Guzzetti, Αργεντινή


«Ο,τι είναι μολυσμένο πρέπει να αποκοπεί»
Khmer Krahom, Καμπότζη

 

«…Επειδή σέβομαι την ανθρώπινη ζωή, θα απομακρύνω μια γαγγραινώδη απόφυση από ένα άρρωστο σώμα. Οι εβραίοι είναι η γαγγραινώδης απόφυση στο σώμα της ανθρωπότητας».
Fritz Klein, Γ’ Ράιχ

 

«Ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης…».
Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ελλάδα


ΥΓ: Δεν επανέρχομαι στις ανάλογου ύφους “γνωματεύσεις” του Βαγγέλη Βενιζέλου, τις προάλλες, από το βήμα της Βουλής.


Μια μέρα θα (τους) νικήσουμε!
A.D. 19 VII 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου