Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Καλή σας νύχτα, κύριε συνάδελφε



Το σκίτσο είναι του Βασίλη Παπαγεωργίου



Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει! Συγχαρητήριο μήνυμα μέσω twitter στην τρικομματική κοινοπραξία της ΕΣΗΕΑ, έστειλε πρώτος πρώτος ποιος νομίζετε; Ο Γιώργος Μουρούτης. Τι λέει ο μονίμως δικτυωμένος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά; “Ο Τρίμης αποδοκιμάστηκε στην ΕΣΗΕΑ. Θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τους πρωτοεμφανιζόμενους Ενωμένους Δημοσιογράφους! Θερμά Συγχαρητήρια”.

Οι εντελώς γνωστοί και άλλο τόσο παλιοί... πρωτοεμφανιζόμενοι, ΔΗΜΑΡίτες και ΠΑΣΟΚοι παίρνουν τώρα τηλέφωνα τους γαλάζιους συνεργάτες τους στους "Ενωμένους" να τον μαζέψουν. Εντάξει, παιδιά, μην σας πειράζει που σας αποκαλύπτει. Δεν περιμέναμε τον Μουρούτη να μας πει ποιοι είσαστε. 

Σας ξέραμε. Όπως ξέραμε και  πόσο αντιδραστικός είναι ο κλάδος των δημοσιογράφων - όποιες εκλάμψεις κι αν είχε όλα αυτά τα χρόνια· ας μην κοροϊδευόμαστε. Ξέρετε, φυσικά, ποιο ήταν το μοναδικό σωματείο της χώρας, που έκανε κανονικότατα, "ελεύθερες" βεβαίως, εκλογές μέσα στην χουντική επταετία. Η υπερήφανη ΕΣΗΕΑ. Να τη χαίρεστε. 

Μπορείτε τώρα να το ξαναστήσετε το club, να παίζετε που και που και λίγο γκολφ, βρε αδερφέ. Το παραμύθι της τρικομματικής συμπαιγνίας για την ΕΡΤ αποκαλύφθηκε, όλως τυχαίως την ίδια μέρα, πως ήταν εφιάλτης. Μαζί της - το ξέρεις - τελειώνει και ο ΕΔΟΕΑΠ. Η τρικομματική κοινοπραξία ήδη καλλιεργεί το επόμενο βήμα: καλύτερα, λέει, στον ΕΟΠΥΥ. Καληνύχτα σας, κύριε συνάδελφε.

Γεράσιμος Τρύφωνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου